Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Över hundra frivilliga hjälpte till i Borgå

Sammanlagt 115 frivilliga hade anmält sig som medhjälpare till missionsfesten i Borgå. Festadagarna förverkligades tack vare deras insatser.

– Vi skulle inte ha klarat det här utan de frivilligas hjälp, säger Stina Lindgård vid Borgå svenska domkyrkoförsamling. Ungdomarna var också aktivt med i förberedelserna och själva festbestyren. – 35  ungdomar sköter rikshan, trafikdirigeringen och andra praktiska arrangemang  på arbetslistan, säger Stina. Willy Karlsson och Otto Lindén hörde till dem som trampade runt sällskapets riksha till förmån för utjämningskampanjen och Nepals utstötta.

– En tur kostar tre euro och vi trampar dig dit du vill, bara det inte är för långt borta, skrattar Willy.

Otto arbetar som civiltjänstgörare vid Borgå svenska domkyrkoförsamling och säger att han blivit mera intresserad av Finska Missionssällskapets verksamhet i samband med sitt frivilliguppdrag.

– Jag har börjat läsa om sällskapets verksamhet och fått upp ögonen för de mångsidiga verksamhetsformerna, säger Otto.

700 koppar kaffe

Andreas Ahlfors ryckte in som frivillig vid missionsfesten, där han stod till tjänst i första hjälp-rummet.

– Jag arbetar som akutvårdare vid räddningsverket och vill nu göra en insats här vi festen, eftersom jag brukar engagera mig i församlingslivet och bryr mig om missionen, säger Anders.

Festcaféet var populärt: 700 kaffekoppar serverades vid missionsfesten.

– Vi är 30 frivilliga som turas om här med serveringen. Vi har kakor, ostar, pajer och annat smått och gott. Och kaffe såklart, det säljs i stora mänger. Vinsten går till Finska Missionsällskapet, säger Greta-Lisa Lönnqvist, som hjälpe till på lördagen.

Foto: Joanna Lindén