Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Pingstkollekt stöder thailändska gästarbetare i Singapore och Israel

Pingstdagens kollekt går den 23 maj till arbetet bland kinesiska och thailändska gästarbetare i Israel och Singapore. Hjälpen kanaliseras via Finska Missionssällskapet. Gästarbetarna utnyttjas ekonomiskt och brottas ofta med alkoholproblem, stora skulder eller familjekonflikter.

Arbetet för att hjälpa kvinnor som har lockats in i prostitution utgör en speciellt stor utmaning. Kvinnornas svåra situation har så småningom upptäckts i samband med att kvinnorna sökt sig till församlingarna i Singapore för att diskutera och be om hjälp. 

I Singapore har Finska Missionssällskapet via sina samarbetspartner koncentrerat det holistiska hjälparbetet till Thai Good News Center, där det varje vecka även ordnas gudstjänster och bibelgrupper. Personalen ger såväl andlig som social hjälp åt gästarbetarna och erbjuder en mötesplats för olika kulturer.

I Singapore finns cirka 1,25 miljoner thailändska gästarbetare. Många av dem har sökt sig till byggnadsbranschen. Den goda nyhetens hem grundades av den lutherska kyrkan i Thailand 1989 för att hjälpa Singapores thailändare. Nu är Den goda nyhetens hem en av Singapores lutherska kyrkas nio församlingar.

I Israel fokuserar sällskapet på evangelisation bland gästarbetarna. Målet är att varje gästarbetare ska få ett Nya Testamente.

Delta i kollekten

Du kan delta i kollekten genom att skicka ett textmeddelande från din mobiltelefon. För att ge 10 € skriv KOLLEKT10, för att ge 5 € skriv KOLLEKT5. Sänd meddelandet till nummer 16160.