Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Regnen bådar gott för nästa skörd i Senegal

Hirsstängerna mår bra och växer i Senegal. Foto: Ann-Katrin Store
Hirsstängerna mår bra och växer i Senegal. Foto: Ann-Katrin Store

Missionär Ann-Katrin Store skriver att hon fått goda nyheter från Fatick och Tattaguine-regionen, där Senegals lutherska kyrka driver nödhjälpsarbete med stöd av Finska Missionssällskapet.

– I de allra flesta regioner har det regnat mycket. Det berättas att både hirsen och jordnötterna växer bra, skriver missionär Ann-Katrin Store torsdagen den 13 september.

Dibocor Ndiyae, koordinator för kyrkans katastrofarbete, berättar idag att man nu valt distributör för ingredienser som behövs för att göra näringsberikad välling åt spädbarn.

Kyrkan fick elva offerter av vilka distributören i Thies valdes. På fredag åker Ndiaye till Thies för att kontrollera att kvaliteten på ingredienserna är de utlovade. Chefsläkaren i Fatick har valt ut 15 skötare som får undervisningen i hur man lagar näringsrik kost åt spädbarn.

Skötarna undervisar i sin tur småbarnsmammor ute i byarna.

Undervisningens mål är att se till att de små barnen inte blir undernärda och att eventuella hungerkatastrofer kan förhindras i framtiden.

Ndiaye förmedlar också ett tackbrev från bychefen i Sowane i Tattaguine, där befolkningen fått hjälp. Bychefen tackar för hjälpen och hoppas kyrkan orkar fortsätta sitt viktiga arbete och önskar medarbetarna Guds välsignelse.

Finska Missionssällskapet stöder Senegal och Mauretanien i Västafrika med nödhjälp. Läs mera här: http://tinyurl.com/8rc3z5g