Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Verksamhetsledare Rolf Steffansson byter arbetsplats

Finska Missionssällskapets verksamhetsledare Rolf Steffansson har sagt upp sig och börjar arbeta som präst på solkusten i Spanien från hösten. Rekryteringen av en ny verksamhetsledare börjar de inkommande veckorna.

Rolf Steffansson. Foto: Sami Mannerheimo

Finska Missionssällskapet får en ny verksamhetsledare i september, då nuvarande verksamhetsledare Rolf Steffansson tar sig an nya uppgifter. Steffansson har valts till präst på den spanska solkusten. Han inleder arbetet i Andalusien den 1 september.

”Det är inget dramatiskt med min avgång. Jag har arbetat vid Finska Missionssällskapet i snart 30 år. De senaste femton åren har jag haft chefsbefattningar. Det har varit unika och rika år vad gäller arbetslivserfarenhet: jag har kunnat göra ett meningsfullt och lärorikt arbete. Jag har dock länge vetat att jag vill utvecklas i kyrkans grunduppdrag, i församlingsarbetet, och jag vill fortfarande uppleva en arbetsperiod utomlands. Dessa är anledningarna till att jag blev entusiastisk över rollen som präst på solkusten. Som präst tror jag att inre och yttre kall leder till nya utmaningar, där jag fortfarande kan börja lära mig något nytt”, säger Steffansson.

Steffansson, 58, har arbetat vid Finska Missionssällskapet sedan 1994, förutom åren 2006–2008, när han tjänstgjorde som kyrkoherde i Pernå. Åren 1994 till 2006 arbetade han för Missionssällskapet i Tanzania, bland annat som regionchef. Steffansson började som direktör för Missionssällskapets utrikesarbete 2008, och 2014–2017 arbetade han som vikarierande verksamhetsledare och vice verksamhetsledare. Steffansson har arbetat som Finska Missionssällskapets ordinarie verksamhetsledare sedan början av 2018. Han kommer att fortsätta på posten som verksamhetsledare till slutet av augusti i år.

Steffansson är prästombud för Borgå stift i kyrkomötet och ledamot i Helsingfors gemensamma kyrkofullmäktige och kyrkoråd. Han har deltagit i arbetet i Kyrkornas världsråd, Lutherska världsförbundet och ACT-alliansen.

”Rolf Steffansson har arbetat länge och förtjänstfullt vid Missionssällskapet i olika befattningar. Enligt min egen erfarenhet har samarbetet mellan styrelsen och verksamhetsledaren varit smidigt och fungerande. Jag vill rikta ett varmt tack till honom på uppdrag av Missionssällskapet och på kyrkans missionsarbetes vägnar – och önska Guds välsignelse över hans nya tjänst”, säger Missionssällskapets ordförande Simo Peura.

Rekryteringen av en ny verksamhetsledare för Finska Missionssällskapet kommer att starta inom de närmaste veckorna.

”Min efterföljare erbjuds en utsiktsplats för den globala kyrkan och dess missionsuppdrag. Missionssällskapet har ett inspirerande nätverk som åskådliggör en levande kyrka, som växer och verkar för hoppet i världen”, säger Steffansson.