Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Sällskapets regionchef i Nepal Ben Westerling får ansvar för arbetet i Pakistan

Ben och Maria Westerling arbetar för Finska Missionssällskapet i Nepal. Från årsskiftet tar Ben över ansvaret för sällskapets verksamhet i Pakistan. Foto: Joanna-Lindén Montes
Ben och Maria Westerling arbetar för Finska Missionssällskapet i Nepal. Från årsskiftet tar Ben över ansvaret för sällskapets verksamhet i Pakistan. Foto: Joanna-Lindén Montes

Ben Westerling, regionchef för Finska Missionssällskapets arbete i Nepal, kommer från och med den 1 januari 2013 också att fungera som regionchef för Pakistan.

Uppgiften gäller till slutet av Westerlings tvååriga arbetsperiod, som inleddes i augusti 2012. Ben Westerling bor och arbetar i Kathmandu tillsammans med sin hustru Maria Westerling, även hon utsänd av Finska Missionssällskapet.

Ben Westerling har hittills ansvarat för Finska Missionssällskapets verksamhet i Nepal. Han har också koordinerat det kyrkliga arbetet i landet. Westerling kommer också i fortsättningen av ansvara för dessa uppgifter.

Arbetsresor till Pakistan

Som regionchef för Pakistan tar Westerling över efter Anni Suhonen, som tidigare koordinerat arbetet från Helsingfors men går i pension efter årsskiftet.

I mars kommer Ben Westerling att åka till Pakistan tillsammans med Suhonen för att bekanta sig med arbetet där.

– Jag kommer att besöka Pakistan två-tre gånger om året. Till mina uppgifter hör att hålla kontakt med Peshawar stift och Finska Missionssällskapets utsända i Pakistan, Jenni Haunia, som arbetar vid sjukhuset i Tank. Vid Finska Missionssällskapet i Nepal har vi redan kommit överens om att bjuda hit Jenni i samband med våra personaldagar på våren, säger Westerling.

Verksamhet i Pakistan sedan 1960

Finska Missionssällskapet har verkat i Pakistans Nordvästra gränsprovins i femtio år, sedan 1960. Sällskapets stöd koncentreras till undervisning, kristen fostran och hälsovård. Sällskapet stöder också lokala kristna organisationer. Fadderstöd kanaliseras till barns skolgång.

Finska Missionssällskapet samarbetar med Peshawar stift inom Pakistans kyrka. Sällskapet stöder den dialog som Peshawar stift för mellan olika religioner och verkar på det sättet för fred och försoning i Pakistan.

I västra delen av Pakistan, vid gränsen till Afghanistan, stöder sällskapet det kristna sjukhuset Tank. Sjukhuset betjänar både människor i närområdet och även dem som bor längre bort i bergstrakterna. Sjukhuset är specialiserat på kvinnors och barns hälsovård.