Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Sällskapets Utjämningsambassadör och cirkuskonstnärer uppträder vid Världen i byn-festivalen

Sällskapets utjämningsambassadör, artisten Kristiina Wheeler, är nyligen hemkommen från en resa till Senegal och uppträder med sång och framför hälsningar från sin resa på festivalen Världen i byn.

 

Wheeler uppträder på Mekong-scenen på Järnvägstorget söndagen 30.5 kl. 15.45–16.15. Hon intervjuas av tv-reporter Ville Talola från Kyrkans informationscentral.

Den finsk-engelska sångerskan Kristiina Wheeler har varit sällskapets utjämningsambassadör under några månader och i april–maj varit på en Utjämningsresa till Senegal och bekantat sig med kyrkans biståndsprojekt för att förbättra levnadsförhållandena på landsbygden.

Cirkus en symbol för samarbete och skönhet

På Finska Missionssällskapets festivalavdelning får man njuta av cirkuskonst framförd av ungdomar både på lördagen och söndagen.

Sirkus Mikälie består av fyra studerande som bjuder på en cirkusföreställning med handstående, akrobati, balanskonster på stege och luftakrobati. Föreställningen visar hur de möjligheter som samarbete ger kan främja välfärden på jorden.

Den unga internationella cirkusartisten Jukka Junttis verk ”Valkovuokko” (Vitsippan) återger skönheten i mänsklighetens själ. Juntti fokuserar på människornas godhet. Det faktum att människor även tar hand om varandra drunknar ofta i den uppståendelse som skakande nyheter skapar i bevakningen av till exempel katastrofer och konflikter i världen..

Cirkusföreställningar: Lö kl 12 Jukka, 13 Sirkus, 14 Jukka, 15 Sirkus, 16 Jukka och 17 Sirkus Sö kl 12 Jukka, 13 Jukka och 15 Jukka.

Med från början

Finska Missionssällskapet har varit med och arrangerat festivalen Världen i byn ända sedan år 1995. Ifjol hade festivalen ca 65 000 besökare och antalet utställare var rekordartade knappa 400.

Den visuella planeraren Jarmo Kulonen från sällskapet hör till dem som varit med och startat evenemanget. Han har under årens lopp mött hundratals festivalbesökare.

Mera om festivalen