Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Sprid glädje – ge en etisk gåva

Etiska gåvor sprider glädje i många riktningar. Foto: Joanna Lindén-Montes
Etiska gåvor sprider glädje i många riktningar. Foto: Joanna Lindén-Montes

Finska Missionssällskapets nya nätbutik erbjuder etiska gåvor i många olika prisklasser.

– Nu lanserar vi tjänsten ”Etiska gåvor” på svenska, ett enkelt och roligt sätt att sprida glädje. När du ger en etisk gåva till din vän sprids glädjen också till din nästa i ett annat land, berättar understödskoordinator Britt-Helen Lindman.

De etiska gåvorna ger en bild av det mångsidiga arbete som Finska Missionssällskapet utför.

– Gåvorna och deras priser är exempel på verkliga behov och kostnader på fältet. Kostnaderna kan dock variera från land till land. Den summa man donerar genom att köpa en etisk gåva styrs vidare till motsvarande typ av arbete. Finska Missionssällskapet jobbar tillförlitligt och professionellt och ser till att pengarna når fram, säger Lindman.

Så här ger du en Etisk Gåva:

Gör beställningen på nätbutiken www.etiskgåva.fi

Du kan också beställa korten genom att ringa (020 7127 266) eller skicka e-post till Finska Missionssällskapet, fms@finskamissionssallskapet.fi

Hjälp till de mest utsatta i u-länderna

Moderskapsförpackningen är en av de gåvor som erbjuds i nätbutiken. Hjälpen når fram bland annat i Nepal.

På landsbygden är det ännu vanligt att mammorna föder hemma. Ensidig kost och dålig hygien orsakar sjukdomar och många barn är undernärda. Tack vare stöd från Finska Missionssällskapet har samarbetet mellan nepalesiska staten och hälsocentraler förbättrats.

Tillsammans försöker hjälparbetarna locka mammor att föda på sjukhus. En belöning på 10 euro utlovas åt dem som under graviditeten regelbundet kommer på mödrarådgivning och föder på sjukhus. Man jobbar även för att förbättra hygienen och kunskapen om näring och hälsovård. Dessutom kan mammorna få lite babykläder och andra tillbehör. Bebisarnas vikt och längd kontrolleras också och mammorna får ett vaccinationskort som uppdateras efterhand.

Moderskapsförpackningen i Nepal innehåller således både vaccineringar, mödrarådgivning och info om hur man förbättrar näring, hälsa och hygien.