Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Stoppa människohandeln – levande utereklam manar till eftertanke i Kampen 23.9

I år riktas Finska Missionssällskapets Utjämningskampanj till Sydostasien, där en tredjedel av all människohandel i världen inträffar.

Måndagen den 23 september vaknar Finska Missionssällskapets Utjämningskampanj till liv i Kampen – förbipasserande kommer att se en cylinderformad reklampelare med ett överraskande innehåll utanför hotell Radisson och Kampens metrostation, Runebergsgatan 2, klockan 8-17.

Finska Missionssällskapet vill genom den här satsningen fästa uppmärksamhet vid den grymma verklighet som offren för människohandel utsätts för. På reklampelaren står det ”Vad är en kvinna värd?” och inne i reklampelaren står en kvinna. Förbipasserande kan läsa in en QR-kod med mobiltelefonen för att gå in på Utjämningens kampanjsidor, där var och en kan testa sitt marknadsvärde inom människohandeln.

Människohandeln, som kan innebära till exempel tvångsarbete eller prostitution, anses vara en av de snabbast växande formerna av brottslighet i vår värld idag. Uppskattningsvis 27 miljoner människor lever som slavar på grund av människohandeln. Närmare 4 miljoner människor blir årligen offer för människohandel. Största delen av dem är kvinnor och barn.

Finska Missionssällskapets samarbetsorganisationer arbetar för att offren för människohandel ska få en trygg hemresa och kunna återanpassa sig i sina samhällen. Samarbetsparterna stöder också offren så att de kan skaffa sig ett yrke och försörja sig. Ungdomarna får en ny start genom yrkesutbildning, stödnätverk och småskalig företagsamhet.

www.utjämning.fi

Tilläggsuppgifter:

Informatör Joanna Lindén-Montes, joanna.linden-montes@finskamissionssallskapet.fi, 020-7127 264
kampanjakoordinator Merja Nevala, merja.nevala@suomenlahetysseura.fi, 043 824 2154

Elisabeth Rehn stöder Utjämningen

Läs om Kwan som tvingades till tvångsprostitution men lyckades fly