Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Taizémässor på svenska i Missionskyrkan våren 2016

Välkommen på vårens meditativa taizémässor i Missionskyrkan vid Finska Missionssällskapet. Foto: Joanna Lindén-Montes
Välkommen på vårens meditativa taizémässor i Missionskyrkan vid Finska Missionssällskapet. Foto: Joanna Lindén-Montes

Den här våren firas taizémässa en gång i månaden vid Missionskyrkan på Observatoriegatan 18 i Helsingfors. Den första mässan hålls inkommande söndag 13.3 klockan 18. Följande mässor firas 3 april och 15 maj. Arrangörer är församlingarna i Helsingfors, Finska Missionssällskapet och Helsingfors KFUK (Kristliga Föreningen av Unga Kvinnor).

Charlotte Steffansson, koordinator för arbetet bland studerande och vuxna på Finska Missionssällskapet, berättar att Missionskyrkan nu huserar mässor på tre språk.

– På söndagar firas redan både en finsk och en kinesisk mässa i Missionskyrkan, så vi är glada att det finns intresse att också ordna en mässa på svenska. Speciellt roligt är det att detta har utvecklats till ett så brett samarbete mellan flera olika arrangörer, och att vi tillsammans får fira gudstjänst i vår vackra och centralt belägna missionskyrka.

En meditativ mässa

Arrangörerna vill bjuda in till en enkel och avslappnad taizémässa. Vid den första taizémässan 13.3 leds meditationen av Stefan Forsén och sången av Christina Elving-Andersén.

– Vi placerar ut kuddar och trasmattor på golven som man får sätta sig på. Det går också att sträcka ut sig på en gympamatta. Och så får man självklart sitta i kyrkbänken som under en vanlig mässa, berättar Charlotte Steffansson.

Det blir också tid för samvaro före mässan.

– Kyrkkaffet står framdukat från klockan 17.30. Varmt välkomna!

Kommande mässor på svenska

13.3 –  kyrkkaffe kl. 17.30 och taizémässa kl. 18, Observatoriegatan 18. Medverkande: Stefan Forsén, kyrkoherde i Matteus församling och Christina Elving Andersén, vice ordförande vid Helsingfors KFUK. 

3.4 – medverkande: Kent Danielsson, kyrkoherde i Jomala församling.

15.5 – medverkande: Jessica Högnabba, studentpräst.