Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Vår värld – mitt ansvar? Finska Missionssällskapet bjuder in unga vuxna

Den här hösten startar Finska Missionssällskapet Global aktion, en ny form av inspirationsträffar i Helsingfors för unga vuxna som vill engagera sig i vardagen.

– Vi har lagt märke till att många unga vuxna funderar på hur de kan påverka det som händer i världen. Vi hoppas att de här träffarna bli tillfällen där vi tillsammans kommer fram till hur vi på bästa sätt kan jobba för en bättre värld genom vardagliga val och prioriteringar, säger koordinator Charlotte Steffansson.

Kyrkans uppgift är att överallt i världen arbeta för de mest utsatta. Finska Missionssällskapet stärker civilsamhällen och systerkyrkor genom mångsidigt missionsarbete.

– Vi hoppas kunna skapa en grogrund för engagemang kring globala frågor bland unga vuxna. Vi vill bygga en gemenskap där vi diskuterar hur vi som kristna kan åstadkomma verklig, hållbar förändring i världen, säger Steffansson.

Konkreta tips för påverkan i vardagen

Den första träffen “Vår värld – mitt ansvar” arrangeras i Helsingfors den 29 september, klockan 18-20 på Observatoriegatan 18.

Under kvällen berättar författaren och frilansjournalisten Ylva Perera och Finska Missionssällskapets Nepalmissionär Mia Westerling om deras tankar kring sitt eget globala ansvar. Vi får också konkreta tips om hur vi kan påverka i vardagen.

Kvällen inleds med nepalesisk servering – smarrig mango lassi, chai-té och mumsiga tilltugg. Serveringen är gratis, men om du vill kan du skänka en peng till förmån för matsäkerheten i Nepal.

Välkommen med

Höstens Global aktion-träffar