Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Vi hjälper unga som hotas av utslagning

För tre år sen miste Fadi, 16, sin lillasyster i bombningar i Syrien. Efter det flydde Fadis familj från Damaskus till Marseille i Frankrike. Diakonicentret Marhaban, som Finska Missionssällskapet varit med och grundat, har hjälpt familjen att bygga upp sitt liv på nytt.

Bilden 1/3

Edwin är 13 år och kommer från Bolivia. På förmiddagarna går han i skola, på eftermiddagarna lär han sig göra smycken på ett center som Finska Missionssällskapet stöder. Han är glad över att inte tvingas arbeta i en gruva, som många andra barn i Bolivia.

Bilden 2/3

Sunita Dubhraj får gå i skola tack vare Finska Missionssällskapet. Hon kan se fram emot ett bättre yrke. Hennes föräldrar arbetar som stenhackare.

Bilden 3/3

I år ljuder De vackraste julsångerna för ungdomar som riskerar utslagning. Det finns nu fler ungdomar i världen än någonsin förr – hela 1,8 miljarder. Av dem bor nio av tio i u-länder. Brist på utbildning, inkomster och omsorg kan leda till att ungdomar blir utslagna för gott. Finska Missionssällskapet hjälper de mest utsatta ungdomarna att få en utbildning, ett yrke och en inkomst. Läs mera på www.devackrastejulsångerna.fi