Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Häftiga regn orsakar förödelse – katastrofhjälp ges till Bolivia och Tanzania

Finska Missionssällskapet har beviljat 10 000 euro i katastrofhjälp till Bolivia. Hjälpen ges till människor som blivit hemlösa på grund av häftiga regn och jordskred och till familjer som fått nödinkvarteing i huvudstaden La Paz.

180 familjer, ca 400 människor, har blivit hemlösa på grund av jordskreden.

148 familjer som förlorat sina hem har inkvarterats på en fotbollsplan i La Paz.

Hjälp ges speciellt till barnfamiljer, gravida kvinnor och funktionshindrade personer. De får bland annat mat och hygienartiklar som tvål, wc-papper, barnblöjor, tvättmedel och hygienartiklar för kvinnor.

68 hus förstördes

På grund av de häftiga regnen inträffade flera jordskred i slutet av april i La Paz. 68 hus förstördes och 48 hus måste antagligen rivas eftersom de riskerar att kollapsa. Ännu har man inte hunnit undersöka alla skador, så eventuellt måste fler hus rivas ännu.

Hjälparbetet har försvårats av de svåra skyfallen, som inte är vanliga den här tiden på året. Den katastrofhjälp som Finska Missionssällskapet ger kanaliseras via Bolivias lutherska kyrka. Katastrofområdet ligger bara 5 km från kyrkans kontor.

Mathjälp åt flyktingar i Etiopien

Finska Missionssällskapet har också beviljat 50 000 euro i katastrofhjälp till Kilimanjaro och Morogoro i Tanzania. Hjälpen ges i form av mat och psykosocialt stöd åt människor som drabbats av svåra skyfall. Hjälpen kanaliseras via sällskapets samarbetspartner, organisationen TCRS.

Även till Etiopien ges katastrofhjälp. Interna flyktingar beviljas 40 000 euro som ges i form av mat och byggande av vattenpunkter och skydd. Speciellt ensamförsörjare får hjälp.

Din hjälp behövs nu!

Ge en gåva