Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Happiness Gefi gästar missionsseminariet i Helsingfors 11 maj

Happiness Gefi är generalsekreterare inom Tanzanias evangelisk-lutherska kyrka. Foto: Virve Rissanen

Lördagen den 11 maj 2019 hålls missionsfesten i form av ett missionsseminarium i samarbete med Petrus församling i Helsingfors, Skogsbäcksvägen 15. Temat är ”Vems är framtiden och hoppet?” – en dag om mission och internationellt ansvar.

Happiness Gefi medverkar i programmet.  Gefi är generalsekreterare i stiftet sydost om Victoriasjön inom evangelisk-lutherska kyrkan i Tanzania. Hon ansvarar för kyrkans diakoni och arbete bland barn och kvinnor. Hon har också engagerat sig i kampen mot diskriminering av personer med albinism.

Personer med albinism förföljs och dödas i Tanzania. Många tror att kroppsdelar från människor med albinism har magiska krafter. En kropp kan vara värd så mycket som 75 000 dollar. Människor med albinism lever i ständig rädsla för att bli dödade eller stympade. Kyrkan i Tanzania arbetar med upplysning för att ändra attityder och skydda de utsatta.

Ljus och salt i samhället

Kom och lyssna på Happiness Gefi i Petruskyrkan! Hon medverkar i följande programpunkter den 11 maj:

Kl. 10: Brunch med inslag från världen
Vad innebär talet om framtid och hopp i Petrus församling, för Finska Missionssällskapet och för kyrkan i världen? Vi äter frukost och lyssnar till inlägg av Daniel Björk, Rolf Steffansson och Happiness Gefi.

Kl. 12.30: Evangelisk-lutherska kyrkan i Tanzania som ljus och salt i samhället med Happiness Gefi och Pia Kummel-Myrskog.

Kl. 15: Samtal i soffan: 160 år av hopp
Verksamhetsledare Rolf Steffansson i samspråk med Happiness Gefi, Benjamin Sandell, Andrey Heikkilä och Ann-Katrin Store. Furahakören medverkar.

Välkommen!

Se hela programmet här

Läs mer om Finska Missionssällskapets arbete för att skydda personer med albinism i Tanzania