Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Julinsamlingen hjälper utsatta unga: Nu kan Sunita drömma

Sunita Dubhraj får gå i skola tack vare Finska Missionssällskapet. Hon kan se fram emot ett bättre yrke. Hennes föräldrar arbetar som stenhackare.

17-åriga Sunita från Nepal är uppvuxen i en by där invånarna livnär sig på att hacka sten som används till väg- och husbyggen. Även barnen måste bidra till att försörja familjen. De bär tunga stensäckar från floden och hackar sedan sönder stenarna för hand. För detta får de 50 cent per dag. Sunitas familj har fått stöd av Finska Missionssällskapet så att hon har kunnat gå i skola.

”Jag är tacksam för hjälpen”, säger Sunita.

”Jag hoppas att jag även framöver kan få stöd så att jag kan utbilda mig och skaffa mig ett yrke. Jag drömmer om att bli jurist”, säger hon.

Rekordmånga ungdomar i världen

Det finns nu fler ungdomar i världen än någonsin förr – hela 1,8 miljarder. Av dem bor nio av tio i u-länder. Brist på utbildning, inkomster och omsorg kan leda till att ungdomar blir utslagna för gott.

Vi hjälper de mest utsatta ungdomarna, till exempel de som har ett funktionshinder, unga som diskrimineras på grund av sin etniska tillhörighet, samt unga som tvingats fly krig och konflikter. De unga får en utbildning, ett yrke och en inkomst.

Ge en julgåva som gläder många

Förra året samlades det in över en miljon euro för hjälpbehövande barn i världen i samband med julsångsevenemangen och genom julinsamlingen.

Ge en gåva här:

www.devackrastejulsangerna.fi