Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Motion & Mission: Rolf Steffansson springer tusen kilometer

Motion & Mission utmanar med en motionskampanj under vårterminen!

Finska Missionssällskapets verksamhetsledare Rolf Steffansson har tänkt löpa tusen kilometer 160-årsjubileumet till ära. Han har redan hunnit med 115 kilometer i januari.

Rolf har lovat betala en euro för varje kilometer han springer. Han värver också sponsorer. Pengarna stöder Missionssällskapets arbete för diskriminerade och utsatta folk.

Rolf säger att han tycker om olika tekniska prylar och köpte en pulsmätare för två år sedan. Med följde ett program som fick honom att återupptäcka löpningen.

Rolf springer 3-4 gånger i veckan, 5-12 kilometer åt gången. Då det var dåligt före i januari sprang han inomhus på löpband ett par gånger.

– Arbetsresorna blev kortare då vi flyttade från Borgå till Helsingfors, så nu har jag mera tid för fritidsintressen. Jag springer mest i Degerö, men löpning är också ett bra sätt att bekanta sig med nya områden.

– Då jag springer kan jag beundra naturen och tänka, speciellt efter att konditionen stigit och jag inte längre behöver vara rädd för att få en hjärtattack, skrattar han.

– Jag lyssnar också på olika aktualitetsprogram från BBC då jag springer och håller mig uppdaterad på världsläget. Man orkar bättre på jobbet och i vardagen då man är i god form. Mission handlar också om att vara i rörelse. Därför passar motion mycket bra för att stöda missionen.

Ladda ner vårens motionskalender

Vill du vara med? Du kan antingen delta på egen hand eller så startar du en grupp i församlingen. För prestationerna betalar man antingen själv en summa eller så värvar man sponsorer. Deltagarna väljer själv till vilket ändamål de insamlade medlen går: allt från biblar till trädplantor och moderskapsförpackningar finns.

Printa ut en egen motionskalender på våra nätsidor

Ge utstötta nytt hopp