Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Pauliina Parhiala ny chef vid Finska Missionssällskapet

Filosofie och teologie magister Pauliina Parhiala har valts som chef för temaområdet diakoni och utveckling. Parhiala kommer närmast från uppdraget som landschef för Tanzania vid Kyrkans Utlandshjälp i Norge.

Foto NCA Tanzania.

Parhiala har lång erfarenhet av internationell diakoni och utvecklingssamarbete samt ledarskap. Före sitt uppdrag i Tanzania har hon arbetat som chef för Lutherska världsförbundet i Jerusalem, som chef för ACT-alliansen i Geneve, vid Kyrkans Utlandshjälp som regionchef för Mellanöstern, tf. verksamhetsledare och chef för utlandsarbetet samt som verksamhetsledare för Crisis Management Initiative.

”Det är inspirerande att få vara med om att utveckla Finska Missionssällskapets diakoni- och utvecklingssamarbete samt humanitär verksamhet. Genom arbetet nås de allra mest utsatta och diskriminerade människorna och deras samhällen. En lång pandemi, en vardag i en farlig omgivning med konflikter och svåra klimatförhållandena påverkar barns och vuxnas vardag och deras överlevnad på många sätt. Missionssällskapet och dess samarbetspartner är under dessa omständigheter viktiga stöd och medvandrare i vardagen. Jag ser framemot en kreativ och framgångsrik arbetsperiod vid Missionssällskapet”, säger Parhiala.

I egenskap av chef för temaområdet diakoni och utveckling leder Parhiala planeringen, uppföljningen, evalueringen och utvecklandet av Missionssällskapets diakoni- och utvecklingssamarbete. Hon ansvarar för globalprogrammets linjedragningar och dess tyngdpunktsområden, och har helhetsansvaret för temat diakoni och utveckling. Parhiala tillträder sin post den 10 januari 2022.