Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Missionssällskapet ger 30 000 euro i katastrofhjälp till Tanzania – radion förmedlar effektivt kunskap om coronaviruset

För många människor i u-länderna är radion förstahandskällan till information. TCRS delar ut 1300 radioapparater försedda med solceller. Via radio kan man sprida information om bl.a. coronaviruset.

Coronaepidemin sprids snabbt i världen. För att bromsa spridningen av viruset behöver människor korrekt information. I u-länderna är radion för många människor förstahandskällan till information. Missionssällskapet ger 30 000 euro i katastrofhjälp för informationsspridning via radio i Tanzania.

Suomen Podcastmedia har gjort en podd, Koronan anatomia, för webbtjänsten Supla. Nu har de och Vikes (Viestintä- ja kehitys -säätiö) bearbetat podden och gjort en version, som är anpassad för förhållandena i Tanzania. Arbetet har gjorts i samarbete med hälsoministeriet i Tanzania och organisationen TADIO (Tanzania Development Information Organization).

TADIOs över 30 lokalradiostationer når fler än 15 miljoner människor i Tanzania, för vilka radion är förstahandskällan till information. Även Tanzanias lutherska kyrka har flera radiokanaler genom vilka det är möjligt att nå ytterligare lyssnare.

Missionssällskapet beviljar Vikes 6000 euro för produktion av poddar i samarbete med TADIO och Suomen Podcastmedia. Dessutom beviljar Missionssällskapet 24 000 euro åt sin samarbetspartner TCRS (Tanganyika Christian Refugee Service) för utdelning av radioapparater försedda med solceller till speciellt utsatta grupper.

TCRS har som mål att dela ut ca 1300 radioapparater genom vilka utbildningar, som inhiberats p.g.a. coronaepidemin, kan distribueras. TCRS delar också ut handtvål och skyddsutrustning samt lär ut god hygien.

Låt oss ta hand om oss själva och varandra.
Kom med och sprid ut hopp i världen