Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

De palestinska områdena

Jordan, Palestina

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Myanmar

Myanmar (Burma)

Syrien

Syria

Colombia

Vårt arbete

Ända sedan 1960-talet har livet i Colombia präglats av inbördeskrig och våld relaterat till narkotikahandel. Finska Missionssällskapet stöder Lutherska världsförbundet och dess lokala samarbetspartner samt Colombias evangelisk-lutherska kyrkas arbete för fred och försoning i svåra regioner såsom Arauca, Chocó, Antioquia, Guaviare och Meta. I dessa regioner har våld, fattigdom, och exploatering av naturresurser orsakat en humanitär katastrof.

Via samarbetspartnernas arbete är Missionssällskapet till exempel med och skyddar människorättsförsvarare, försvarar ursprungsfolkens och afrocolombianernas rättigheter samt förbättrar levnadsförhållanden för människor som drabbats av klimatförändringen och den långvariga konflikten i landet. Tillsammans med Lutherska världsförbundet stöder vi också människor som blivit invalidiserade i minolyckor genom att till exempel erbjuda dem psykosocialt stöd och rättshjälp. Vi erbjuder också bybor utbildning om hur de kan förhindra fler minolyckor.

Missionssällskapet stöder även Colombias evangelisk-lutherska kyrkas kvinnoarbete, som bland annat erbjuder psykosocialt stöd till kvinnor som lider av konflikten. Kvinnorna får även utbildning om nya utkomstmöjligheter. Vi stöder också flera av kyrkans diakoniprojekt, till exempel Vid Verdadera, ett stödcenter för hörselskadade ungdomar. Därtill stöder vi teologisk utbildning, kyrkans egen teologiutbildning och kristna fostran. Via fadderprogrammet stöder Missionssällskapet utbildning för utsatta barn och ungdomar. För barn och ungdomar från ursprungsbefolkningen utvecklar vi utbildningsmodeller som utgår från deras eget språk och deras egen kultur.

Stöds av Finlands utvecklingssamarbete

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Colombia

Bild på bostadsområdet Ciudad de Bolivarin barrio i södra Bogota.
Bild på två människor ur lokalbefolkningen som tillagar mat i kastruller på marken.
Bild på en undervisningsgrupp i skolan i Guaracaru.
Bild på en leende äldre kvinna med två barn.
Två män syns bland några stora träd i Colombia.
En 8-årig pojke poserar med sin cykel i området Corinto barrio, Colombia.
Bild på en colombiansk församling under gudstjänst.