Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

De palestinska områdena

Jordan, Palestina

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Myanmar

Myanmar (Burma)

Syrien

Syria

Myanmar

År 2015 undertecknades ett vapenstilleståndsavtal i Myanmar. Sedan dess har en fredsprocess pågått i landet. Finska Missionssällskapet arbetar i Myanmar för att stärka fredsprocessen i samarbete med Euro-Burma Office (EBO) och Pyidaungsu Institute (PI). Fokus i processen ligger på att lösa de problem som ledde till inbördeskriget och skapa en grund för en genuint demokratisk förvaltning.

En central del av fredsbyggandet i Myanmar är att åstadkomma en dialog mellan parterna i konflikten. EBO arbetar förutom med etniska grupper även med politiska partier och organisationer för civilsamhället. Genom att stödja fredsförhandlingarna i Myanmar bidrar sällskapet till uppkomsten av fred och till att bygga omfattande försoning i landet.

I Myanmar stödjer Finska Missionssällskapet också verksamheten i fyra små lutherska kyrkor och deras gemensamma federation. Kyrkorna utför ett helhetsbetonat arbete för att förbättra livskvaliteten i samhällen i olika delar av Myanmar. I och med stödet till de fyra lutherska kyrkorna deltar sällskapet också genom det kyrkliga arbetet i att bygga hållbar fred i landet.