Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Frankrike

Frankrike

Ryssland

Ryssland

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Estland

Estland

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Laos

Laos

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

Palestina

Jordan, Palestina

Taiwan

Taiwan

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Bolivia

Vårt arbete

Den evangelisk-lutherska kyrkan i Bolivia är den enda kyrkan i Sydamerika som består främst av ursprungsfolk. Kyrkan har omkring 18 000 medlemmar. Finska Missionssällskapt stöder de små, lokala församlingarna i deras arbete och uppmuntrar dem att samarbeta med varandra.

Av Bolivias befolkning hör knappa 40 procent till aymara- eller quechuafolken. Deras ställning i samhället är låg. Vårt utvecklingssamarbete med kyrkan fokuserar speciellt på att stöda kvinnor från urbefolkningen. Kyrkan stöder småskalig företagsamhet bland kvinnorna, förbättrar livsmedelstillgången för utsatta familjer och arbetar mot våld i hemmen. Kyrkan har också ett center där aymara-flickor från fattiga förhållanden erbjuds en trygg skolgång.

Fadderarbetet, som vi driver tillsammans med Bolivias evangelisk-lutherska kyrka, stöder skolgången för barn från området kring staden La Paz. Faddrarnas stöd går till skolmaterial, skoldräkter och mat. I Cobija stöder vi också barn med funktionshinder. Målet är att förbättra deras levnadsförhållanden och ge dem möjlighet att gå i skola.

Stöds av Finlands utvecklingssamarbete

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Bolivia