Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Frankrike

Frankrike

Ryssland

Ryssland

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Estland

Estland

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Laos

Laos

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

Palestina

Jordan, Palestina

Taiwan

Taiwan

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Botswana

Vårt arbete

Botswanas evangelisk-lutherska kyrka har ungefär 20 000 medlemmar i omkring 40 församlingar. Kyrkan, som i hög grad förlitar sig på församlingsmedlemmars frivilligarbete, verkar bland barn som hotas av utslagning och bland ungdomar som drabbats av följderna av aidsepidemin i landet. Vi stöder kyrkans arbete, personalens utbildning samt utvecklingen av kyrkans administration. I Francistown finns ett stödprogram (Tsholofelong, Hopp) för barn och unga som en del av Missionssällskapets fadderarbete.

Den lokala kyrkans egen lönsamhet stöder vi genom att vara med och utveckla det teologiska seminariet LTS-Woodpeckers verksamhet i musikstudio, restaurang och inkvartering. Seminariet drivs av Botswanas evangelisk-lutherska kyrka.

Botswana Gender Based Violence Prevention & Support Centre (BGBVC) erbjuder skydd, stöd och rådgivning för kvinnor och barn som har fallit offer för våld i hemmet eller människohandel. Vi stöder organisationens påverkansarbete i olika delar av Botswana. Målsättningen är att kvinnor ska bli medvetna om sin rätt till ett människovärdigt liv och fysisk integritet.

Botswana Network on Ethics, Law and HIV/AIDS (BONELA) är ett nätverk för medborgarorganisationer i Botswana. Vi stöder organisationens arbete för att minska diskriminering och stigmatisering av hivpositiva och personer i riskgrupper. Genom information om medborgerliga rättigheter vill organisationen göra de hivpositiva och riskgrupperna medvetna om sina grundläggande rättigheter samt ge dem tillgång till rättsskydd och service.

Stöds av Finlands utvecklingssamarbete

 

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Botswana