Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

De palestinska områdena

Jordan, Palestina

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Myanmar

Myanmar (Burma)

Syrien

Syria

Israel

Vårt arbete

Finska Missionssällskapet vill genom sitt arbete i Israel främja interreligiös dialog, fred och försoning. Israel har en befolkning på ungefär 8,2 miljoner. Omkring 75 procent av befolkningen är judar, cirka 18 procent är muslimer och endast 2 procent är kristna.

Varje barn har rätt till en trygg och bra barndom. Ändå är det ofta barnen som far mest illa av krig och konflikter. Tillsammans med våra samarbetspartner arbetar vi för att främja barnens rättigheter och välmående i både Israel och Palestina. Bland annat stöder vi anställda vid skolor och organisationer genom arbetshadledning samt erbjuder andligt stöd åt barn, unga, föräldrar och lärare. Vi stöder även den kristna satellittevekanalen SAT-7, som erbjuder miljontals barn från Mellanöstern möjlighet att gå i skola medan de bor i flyktingläger.

I Jerusalem driver Finska Missionssällskapet ett verksamhetscenter som är öppet för alla, oberoende av nationell identitet, religiös och etnisk bakgrund. I centret ordnas bland annat bibelundervisning, gudstjänster, körövningar, läger och olika former av klubbverksamhet. Dessutom bedriver centret diakoniarbete, kris- och själavårdsarbete samt arbetshandledning.

Vill du hjälpa? Bli fadder.

Bilder från vårt arbete i Israel