Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

De palestinska områdena

Jordan, Palestina

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Myanmar

Myanmar (Burma)

Syrien

Syria

Nepal

Vårt arbete

I Nepal arbetar Finska Missionssällskapet för att förbättra diskriminerade gruppers levnadsförhållanden och för att deras mänskliga rättigheter ska förverkligas. Bland annat vill vi främja kvinnors, barns, funktionshindrades, daliters, etniska minoriteters och migrantarbetares ställning i samhället.

Missionssällskapets arbete i Nepal fokuserar på att förbättra försörjningsmöjligheterna och tillgången till mat för minoriteter i avlägsna områden, speciellt i byar som lider av klimatförändringens effekter. Arbetet har som målsättning att förbättra lokalsamhällenas resiliens dvs förmåga att motstå förändringar. Därtill satsar Missionssällskapet på att förbättra situationen för funktionshindrade personer och personer med psykosociala funktionshinder. Utbildning är centralt för vårt arbete: vi har redan under många år stött ett banbrytande projekt som arbetar för psykisk hälsa i nepalesiska skolor. Vi arbetar med psykisk hälsa även blad migrantarbetare.

Inom fadderarbetet stöder vi skolgång och utbildning för barn och unga med funktionshinder. Vi hjälper till exempel barnen med skolmaterial och boendekostnader.

Missionssällskapet utför utvecklingssamarbete i landets minst utvecklade provinser i västra Nepal. Stödet kanaliseras via lokala medborgarorganisationer och vi arbetar i nära samarbete med de lokala myndigheterna. Vårt arbete i Nepal får även stöd från Europeiska unionen.

Stöds av Finlands utvecklingssamarbete

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Nepal