Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

De palestinska områdena

Jordan, Palestina

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Myanmar

Myanmar (Burma)

Syrien

Syria

De palestinska områdena

Vårt arbete

I de palestinska områdena verkar Mellanösterns enda lutherska kyrka, den evangelisk-lutherska kyrkan i Jordanien och det Heliga landet. Trots sin ringa storlek är kyrkan en aktiv aktör i olika samhälleliga nätverk och arbetar för att stärka förutsättningarna för fred och försoning.

Finska Missionssällskapet stöder ungefär 200 fadderbarn i kyrkans tre skolor i Västbanken. Den högklassiga utbildningen ger bra förutsättningar för vidare studier. I skolans läroplan ingår även fredsfostran som ger verktyg för att på fredligt sätt och utan våld söka lösningar på problem.

Stödet från Finska Missionssällskapet går till barn både från kristna och muslimska familjer. Syftet med skolarbetet är att fostra barnen att bli ansvarstagande vuxna, som stannar kvar i de palestinska områdena och med sin yrkeskunskap bidrar till att bygga upp regionen. Ett av områdets främsta problem är flyttningsrörelsen som innebär att yrkeskunniga och arbetsföra unga och vuxna flyttar bort. Skolarbetet stärker också kyrkans och de kristnas ställning i de palestinska områdena.

Alla barn har rätt till en trygg barndom. I konflikter är det barnen som lider mest. Missionssällskapet främjar tillsammans med sina samarbetspartner barnens rättigheter, och arbetar för barnens välmående både i Israel och de palestinska områdena. Missionssällskapet är även med i en kampanj som handlar om palestiniers rätt till fri rörlighet.

 

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i de palestinska områdena

Bild på ett klassrum med en lärare och några elever.
Bild från musikundervisningen i Palestina.
Bild på två palestinska flickor.