Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Frankrike

Frankrike

Ryssland

Ryssland

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Estland

Estland

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Laos

Laos

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

Palestina

Jordan, Palestina

Taiwan

Taiwan

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Sydafrika

Vårt arbete

KwaZulu-Natals kristna råd driver projekt som strävar att få vita markägare och landlösa svarta att diskutera och bygga försoning. Kyrkan har en central roll i dialogen eftersom både svarta och vita är flitiga kyrkobesökare i Sydafrika.

Med hjälp av utrikesministeriets medel för utvecklingssamarbete stöder Finska Missionssällskapet projektet Healing of Memories i provinsen KwaZulu-Natal. Projektet svarar på utmaningar orsakade av apartheidpolitik, politiskt och könsrelaterat våld samt aids. Självhjälpsgrupper och kamratstöd, workshoppar, pjäser och rollspel hjälper att bearbeta trauman och att finna verktyg för fred och förlåtelse.

Tillsammans med organisationen CREATE främjar vi samfundsbaserat arbete bland personer med funktionshinder. Arbetets mål är att förbättra ställningen för personer med funktionshinder och att involvera dem i landets utveckling.

År 2014 inledde vi ett nytt samarbetsprojekt med TLF för att tillsammans bekämpa könsrelaterat våld. Målet med projektet är att gripa in i akuta våldssituationer genom att erbjuda hjälp samt att vara med och skapa en ny kultur av respekt mellan könen.

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Sydafrika