Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Frankrike

Frankrike

Ryssland

Ryssland

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Estland

Estland

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Laos

Laos

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

Palestina

Jordan, Palestina

Taiwan

Taiwan

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Angola

Vårt arbete

Den evangelisk-lutherska kyrkan är en drivande kraft för en positiv utveckling i Angola. Med stöd från Finska Missionssällskapet får barn möjlighet att gå i skolorna som upprätthålls av kyrkan. Martin Luther-skolan är en internatskola som prioriterar barn från isolerade områden och från fattiga familjer. På barnhemmet i Lubango får flickor som förlorat sina föräldrar eller kommer från svåra förhållanden gå i skola, äta en mångsidig kost och möjlighet att växa upp i en trygg omgivning.

Vi stöder kyrkans tillväxt och främjar ökad läskunnighet bland befolkningen genom att understöda bibelöversättningsarbetet på flera minoritetsspråk. Målsättningen är att få Nya Testamentet klart på lucazi, nkumbi, songo och umbangala inom 2020. Dessutom ska översättningsarbetet slutföras på njaneka, kwanjama och ndonga. Nya testamentet har redan tidigare utkommit på umbundu och kikongo. Med hjälp av tryckeriet i Shangalala producerar kyrkan det material som behövs i arbetet. Att lära sig det egna språket förstärker den egna identiteten och underlättar inlärningen.

Vi stärker yrkeskunskapen hos kyrkans personal och ansvarsbärare, samt hjälper kyrkan att utveckla sin ekonomiförvaltning och projektkompetens.

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Angola