Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Frankrike

Frankrike

Ryssland

Ryssland

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Estland

Estland

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Laos

Laos

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

Palestina

Jordan, Palestina

Taiwan

Taiwan

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Kambodja

Vårt arbete

I Kambodja arbetar Missionssällskapet med att främja sårbara gruppers rättigheter (barn och ungdomar, etniska minoriteter), underlätta anpassningen till klimatförändringen och förbättra livsmedelssäkerheten.

Merparten av invånarna i nordöstra Kambodja tillhör olika nationella minoriteter och endast ett fåtal av dem behärskar majoritetsbefolkningens språk khmer som också är skolspråk. Vårt mål är att förbättra minoritetsfolkens samhälleliga ställning och levnadsförhållanden.

Det finns många barnhem i Kambodja och de dåliga förhållandena i barnhemmen påverkar barnens och de ungas liv under en lång tid. Finska Missionssällskapet är med och tar fram alternativa verksamhetsmodeller för barnhemmen. De unga som bor i barnhemmen i Phnom Penh-området får utbildning i livskunskap och hjälp med att till exempel skaffa sig utbildningsplats eller arbetserfarenhet. Missionssällskapet samarbetar även med organisationen Epic Arts som främjar barns rättigheter.

En medborgarorganisation som vi stöder är First Step, som driver ett pionjärprojekt för att förebygga sexuellt utnyttjande av pojkar och erbjuda vård till pojkar som blivit utsatta för övergrepp. Vi stöder också nätverket Chab Dai i dess arbete för att motverka människohandel och stöda dem som fallit offer för människohandel.

Vi samarbetar även med Kambodjas lilla lutherska kyrka. Via kyrkan stöder vi till exempel utbildning i familjearbete.

Stöds av Finlands utvecklingssamarbete

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Kambodja