Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

De palestinska områdena

Jordan, Palestina

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Myanmar

Myanmar (Burma)

Syrien

Syria

Etiopien

Vårt arbete

Mekane Yesuskyrkan växer kraftigt. Missionssällskapet stöder kyrkans mångsidiga social- och utvecklingsarbete, kyrkans personalutbildning och teologiska läroinrättningar i Addis Abeba och Hosaina. Vi stöder också fredlig samexistens mellan religioner.

En viktig del i vårt arbete är att stöda utbildningen för barn med funktionshinder och förbättra deras ställning i samhället.  Vi främjar också vuxna funktionshindrades möjligheter till sysselsättning genom företagarutbildning och lånegrupper. Vårt fadderprogram tryggar skolgången, boendet och den grundläggande försörjningen för barn och ungdomar som riskerar att marginaliseras. I Etiopien finns två typer av faddergrupper: barn som förlorat sina föräldrar i aids och eleverna vid dövskolan i Hosaina.

Vi bidrar till att stärka diskriminerade gruppers ställning i samhället genom att stöda deras utbildning. För kvinnor och flickor på landsbygden ordnar vi utbildning och stöder småföretegande som ett steg i att förbättra deras situation.

Miljöskydd är något som beaktas i samtliga av Finska Missionssällskapets projekt i Etiopien. Vi hjälper lokala samhällen att förbereda sig för problem orsakade av klimatförändringarna genom att utveckla jordbruket, säkra vattenförsörjningen och plantera träd som förhindrar jorderosion.

Stöds av Finlands utvecklingssamarbete

 

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Etiopien