Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

De palestinska områdena

Jordan, Palestina

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Myanmar

Myanmar (Burma)

Syrien

Syria

Venezuela

Vårt arbete

Venezuelas djupa politiska och sociala kris präglar allt det arbete som Venezuelas evangelisk-lutherska kyrka gör. Många medlemmar har lämnat landet för att hitta en tryggare omgivning. De som blir kvar i landet har det mycket svårt. Största delen av Missionssällskapets stöd riktas till diakoniarbete och psykosocialt stöd. Att stärka kyrkans verksamhet och ge andligt stöd utgör också en viktig del av del av arbetet.

I staden Valencia stöder Finska Missionssällskapet genom sitt fadderprogram arbete bland familjer, barn och unga. Ett skyddshem för pojkar, Casa Hogar, erbjuder barn och unga ett tryggt hem och hjälper dem att slutföra sin skolgång och få ett yrke. Skyddshemmet har ett eget bageri samt odlar grönsaker och frukt på hemmets gård för att förstärka sin självförsörjning.

År 2000 öppnade församlingen i Valencia en verksamhetsplats i utkanten av det fattiga bostadsområdet San Blas. Verksamheten stöder områdets kvinnor och deras familjer genom att erbjuda dem psykosocialt stöd, hjälpa dem att sätta upp mål och sträva efter att uppnå dem, trots den humanitära kris som landet befinner sig i. Kvinnor får undervisning i jämställdhetsfrågor och de uppmuntras att ta itu med dessa. I Casa Amistad verkar också en förskola som får fadderstöd.

Vill du hjälpa? Ge en gåva.