Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Frankrike

Frankrike

Ryssland

Ryssland

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Estland

Estland

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Laos

Laos

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

Palestina

Jordan, Palestina

Taiwan

Taiwan

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Zimbabwe

Vårt arbete

I Zimbabwe stöder Finska Missionssällskapet en grupp far- och mormödrar som tagit hand om barn som förlorat sina föräldrar i aids och andra utsatta barn i området Gwai.

Mor- och farmödrar från den lutherska församlingen i byn Vutsana och från andra närliggande byar tar hand om nästan sexhundra föräldralösa barns grundläggande behov. De hjälper barnen med deras skolgång, ger dem andligt stöd och organiserar fritidsaktiviteter. Dessutom får barnen undervisning i trädgårdsodling, hönsuppfödning och andra hushållssysslor. Mor- och farmödrarna utför även påverkansarbete som riktar sig till statliga myndigheter, pastorer, lärare och sjukskötare.

Sedan 2018 samarbetar Missionssällskapet med Jairos Jiri Association gällande funktionshindrades rättigheter. Målet är att främja funktionshindrades rätt till hälsovård, utbildning, försörjning och delaktighet i samhället.

Missionssällskapet stöder även Zimbabwe Council of Churches (ZCC) arbete nu då landet befinner sig i ett politiskt brytningsskede. ZCC har en central roll i att främja nationell dialog. I samarbete med kyrkor och andra aktörer arbetar de för ekonomisk rättvisa och för att Zimbabwe ska gå i riktning mot demokrati, fred och försoning.

Stöds av Finlands utvecklingssamarbete

Förteckning över projekt som stöds av finländskt utvecklingssamarbete (på finska)

 

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Zimbabwe