Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

De palestinska områdena

Jordan, Palestina

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Myanmar

Myanmar (Burma)

Syrien

Syria

Namibia

Vårt arbete

Efter självständigheten har kraftiga flyttrörelser från landsbygden till städerna och från norr till söder inneburit stora utmaningar för kyrkans anställda och drivit kyrkan att starta verksamhet i nya områden. Kyrkan i Namibia lider av skriande brist på arbetskraft och teologisk sakkunskap. Finska Missionssällskapets huvudsakliga verksamhet i landet är att stöda kyrkans anställda och utveckla arbetet i den växande kyrkan.

Vi stöder Paulinum teologiska seminarium som årligen utexaminerar ett tiotal präster för tjänst i kyrkan. Kyrkan ordnar även fortlöpande utbildning för präster, diakoner och frivilliga.

I huvudstaden Windhoek stöder vi kyrkans studentarbete. De unga behöver mycket stöd när de flyttar hemifrån för att studera i huvudstaden.

Vi främjar kyrkans tillväxt genom att stöda nyöversättning av Bibeln till kwanjama och ndonga.

Vi stärker flickors och unga kvinnors självförtroende genom olika slags aktiviteter och utbildningar i samarbete med flickscoutorganisationen i norra Namibia. Scoutmedlemmarna har en varierande social bakgrund och även personer som hotas av marginalisering deltar i verksamheten. I synnerhet personer med funktionshinder och ungdomar som lever på landsbygden är i en mycket sårbar ställning.

Arbetet i Namibia breddades i och med att Missionssällskapet inledde samarbete med LUCSA, Lutheran Communion in Southern Africa.

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Namibia