Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

De palestinska områdena

Jordan, Palestina

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Myanmar

Myanmar (Burma)

Syrien

Syria

Kina

Vårt arbete

Finska Missionssällskapet verkar i Kina sedan 1902.

Centrala samarbetspartners i Fastlandskina är Kinas kristna råd (China Christian Council) och Amity Foundation som är en kristen medborgarorganisation.
Genom Kinas kristna råd stöder Finska Missionssällskapet utvecklingen av diakoniarbetet, bland annat genom att utbilda frivilliga för hiv- och aidsarbete.

Amity Foundation är en av pionjärerna i Kina inom social- och diakoniarbete. Missionssällskapet och Amity Foundation samarbetar inom barnarbete.  I Zhehiang och Sichuan stöder Missionssällskapet projekt, som arbetar med att främja delaktighet och stärka specialundervisningen för döva barn.
I Hunan stöds barn i utsatta och fattiga familjer, samt ”kvarlämnade barn”.  ”Kvarlämnade barn” syftar till barn som lämnats kvar på landsbygden hos mor- eller farföräldrar då föräldrarna flyttat till staden för arbete.

Centrala samarbetspartners i Hongkong är Hongkongs evangelisk-lutherska kyrka (Evangelical Lutheran Church of Hong Kong), Lutheran Theological Seminary och Institute of Sino-Christian Studies.

ISCS främjar religionsdialog och akademisk teologisk forskning vid universitet i Fastlandskina. Missionssällskapets stipendiatprogram stöder fastlandskinesiska studenters studier vid Lutheran Theological Seminary.

Förlaget Taosheng förmedlar teologisk litteratur till studeranden vid bibelskolor i Fastlandskina. Taosheng drivs av Hongkongs evangelisk-lutherska kyrka och publicerar kristen och teologisk litteratur på kinesiska för kyrkornas behov.

Våra viktigaste lokala samarbetspartner är Taiwans lutherska kyrka (LCT) och Nådens gästhem.

Taiwans kyrka är ekonomiskt oberoende, men Finska Missionssällskapet stöder specialprojekt och personalutbildning. Grunden för kyrkans församlingsarbete utgörs av gudstjänster, hembesök, söndagsskolor samt kvinno- och ungdomsgrupper.

I Taiwan finns det uppskattningsvis över en miljon gästarbetare huvudsakligen från Indonesien, Thailand och Filippinerna. Fattiga utlänningar som saknar språkkunskaper råkar lätt illa ut och hamnar i förvaringscenter eller fängelse. Missionssällskapet stöder kyrkans invandrararbete i Taiwan.

Nådens gästhem är ett drogavvänjningscenter som tidigare tillhört kyrkan i Taiwan, men som nu är självständigt. Medborgarorganisationen får statligt stöd. Taiwan är ett centrum för den internationella droghandeln och drogmissbruket är ett stort problem.

Det lutherska seminariet i Hsinchu (CLS) är en viktig teologisk läroanstalt på det kinesiska området. Vi stöder seminariet ekonomiskt, bland annat seminariets publiceringsverksamhet samt översättningen av teologiska verk till kinesiska.

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Kina