Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Frankrike

Frankrike

Ryssland

Ryssland

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Estland

Estland

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Laos

Laos

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

Palestina

Jordan, Palestina

Taiwan

Taiwan

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Kina

Vårt arbete

Finska Missionssällskapet har verkat i Kina sedan 1902 och stöder fortfarande arbetet i Fastlands-Kina, Hongkong och Taiwan.

CentraIa samarbetspartners i Fastlands-Kina är Kinas kristna råd (China Christian Council), Amity Foundation som är en kristen medborgarorganisation, samt kristna råd i provinserna.
Genom Kinas kristna råd stöder Finska Missionssällskapet utvecklingen av diakoniarbetet, bland annat genom att utbilda frivilliga för hiv- och aidsarbete.

Sällskapet stöder även teologisk utbildning i Fastlands-Kina. Fokuset på missionssällskapets arbete ligger på stöd för utveckling av seminarier och bibelskolor samt stöd till fattiga studenter. Genom att utbilda studenter och stärka arbetet vid bibelskolor tjänar man hela samhället och församlingarna.

Amity Foundation är en av pionjärerna i Kina inom social- och diakoniarbete. Missionssällskapet och Amity Foundation samarbetar inom barnarbete. Missionssällskapet stöder ett projekt i Zhehiang som arbetar med att främja delaktighet och stärka specialundervisningen för döva barn.
I Hunan stöds barn i utsatta och fattiga familjer, samt ”kvarlämnade barn”.  ”Kvarlämnade barn” syftar till barn som lämnats kvar på landsbygden hos mor- eller farföräldrar då föräldrarna flyttat till staden för arbete.

CentraIa samarbetspartners i Hongkong är Hongkongs evangelisk-lutherska kyrka (Evangelical Lutheran Church of Hong Kong), Lutheran Theological Seminary och Institute of Sino-Christian Studies.
ISCS främjar religionsdialog och akademisk teologisk forskning vid universitet i Fastlands-Kina.
Förlaget Taosheng förmedlar teologisk litteratur till studeranden vid bibelskolor i Fastlands-Kina. Taosheng drivs av Hongkongs evangelisk-lutherska kyrka och publicerar kristen och teologisk litteratur på kinesiska för kyrkornas behov.

Evangelisk-lutherska kyrkan i Hongkong grundades år 1954 och innefattar 50 församlingar. Sammanlagt har församlingarna ca 17 000 medlemmar. Arbetet i lokalförsamlingarna utgör kyrkans grundläggande verksamhetsmodell.
Kyrkan är känd för ett omfattande socialt arbete. I april 2014 fick kyrkan i Hongkong ta över drogrehabiliteringsprogrammet vid Ling Oin centret, som startades av Missionssällskapet år 1970. Missionssällskapet fortsätter stöda Ling Oin centret och deras uppsökande arbete, som förmedlar kunnande till drogrehabiliteringscenter i fattiga områden i Fastlands-Kina.

 

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Kina