Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Frankrike

Frankrike

Ryssland

Ryssland

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Estland

Estland

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Laos

Laos

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

Palestina

Jordan, Palestina

Taiwan

Taiwan

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Kina

Vårt arbete

Kinas kyrka växer snabbt och lider brist på arbetskraft. Genom Kinas kristna råd stöder Finska Missionssällskapet utvecklingen av diakoniarbetet, bland annat genom att utbilda frivilliga. Stöd ges också till det lutherska seminariet i Hong Kong och till Nanjings teologiska seminarium samt till bibelskolorna i provinserna Yunnan och Hunan.

Enligt Amity Foundation finns det mer än 28 miljoner döva i Kina. I Hunanprovinsen stöder Finska Missionssällskapet ett rehabiliteringscenter som jobbar med döva barn samt ett projekt som syftar till att stärka specialundervisningen och den inkluderande undervisningen i området Zhejiang.

Yunnan provinsens västra gräns har historiskt sett varit ett område för heroinhandel. Finska Missionssällskapet stöder den lokala kyrkans arbete med drogmissbrukare vid Baoshans kristna drogbehandlingscenter och vid  Hoppets hem som är ett drogavvänjningscenter i anslutning till centret.

Tillsammans med den evangelisk-lutherska kyrkan i Hongkong förverkligar vi fadderbarnsprojektet ”Back to School”. Projektet fokuserar särskilt på funktionshindrade och mindre bemedlade barns rätt till utbildning i provinserna Hunan och Hubei.

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Kina