Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

De palestinska områdena

Jordan, Palestina

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Myanmar

Myanmar (Burma)

Syrien

Syria

Pakistan

Vårt arbete

Finska Missionssällskapets arbete i Pakistan inriktar sig på barns skolgång, kristen fostran, fredsfrämjande och kvinnors och barns hälsovård. Vi samarbetar främst med Peshawar stift som ligger vid gränsen till Afghanistan. Vi stöder också lokala kristna organisationer samt samarbetar med två utbildningsanstalter i Peshawar, ett teologiskt seminarium och en skola som erbjuder bibelkorrespondenskurser.

I den islamiska republiken Pakistan är religionsfriheten begränsad och oroligheter är vanliga. Peshawar stift vill främja fredsbyggande och en öppen dialog mellan religionerna. Kyrkan och de organisationer som stöds av Missionssällskapet vill genom utbildning stärka den kristna minoriteten så att de kristna kan leva ut sin tro i vardagen.

Christian Study Centre (CSC) arbetar för ökad förståelse mellan islam och kristendom genom att erbjuda ett forum för studier och möten mellan religioner. CSC strävar efter att främja fredlig samexistens exempelvis genom att utbilda olika samhälleliga aktörer i fredsbyggande och mänskliga rättigheter
Vårt fadderarbete stöder fattiga barns skolgång och fredsfostran i Peshawar stift. Kyrkan ordnar också läskunnighetsundervisning samt sy- och handarbetskurser för kvinnor som behöver nya utkomstmöjligheter.

Finska Missionssällskapet stöder sjukhuset i Tank och kliniken i Risalpur. Sjukhuset är specialiserat på kvinnors och barns hälsovård och betjänar både människor i närområdet och dem som bor längre bort i bergstrakterna. Mödrarådgivningen vid sjukhuset arbetar för att minska på mödradödligheten som är 60 gånger högre i Pakistan än i Finland. På vårt arbetsområde närmast gränsen till Afghanistan är siffrorna ännu dystrare.

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Pakistan

Bild på barn i kyrkans skola i Pakistan.
Bild på en kristen sjukhusbyggnad i Pakistan.
Bild på ett rum i den kvinnliga avdelningen på det kristna sjukhuset Tank.