Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot

Tanzania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Colombia

Colombia

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauretanien

Mauretanien

Etiopien

Ethiopia

Sydafrika

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodja

Kambodža

Kina

Kina

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

De palestinska områdena

Jordan, Palestina

Thailand

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua Nya Guinea

Papua New Guinea

Oman

Oman

Myanmar

Myanmar (Burma)

Syrien

Syria

Mauretanien

Vårt arbete

Vårt arbete i Mauretanien koncentrerar sig på att stöda skolgång och utbildning för barn och ungdomar som riskerar marginalisering. Vi fokuserar särskilt på flickor och barn med funktionshinder och deras möjlighet att gå i skola. Genom påverkansarbete och utvecklingsprojekt främjar vi exploaterade befolkningsgruppers rättigheter samt arbetar för att minska den ekonomiska ojämlikheten.

På grund av de extrema väderfenomen som uppstår till följd av klimatförändringar är det viktigt att utveckla katastrofberedskapen i all synnerhet ute på landsbygden. De träd som planterats för att bromsa öknenspridningen har nu börjat ge resultat. De rörliga sanddyner som bidragit till ökenspridningen har ställvis stoppats och små samhällen har blivit självförsörjande. Till exempel är staden Nouakchott idag omringad av en grön zon. Lutherska världsförbundet sprider denna verksamhetsmodell särskilt till landets fattigaste och torraste delar i öster.

Lutherska världsförbundet samarbetar med lokala organisationer för att öka medvetenheten om hiv och olika könssjukdomar. Befolkningen får också upplysning om farorna kring omskärelse och könsstympning av flickor samt om kvinnors och barns rättigheter.

Stöds av Finlands utvecklingssamarbete

 

 

Vill du hjälpa? Ge en gåva.

Bilder från vårt arbete i Mauretanien